Musiikin suoratoistopalvelut vertailussa

Vaikka et olisikaan koskaan aikaisemmin käyttänyt musiikin suoratoistopalveluita, olet varmasti ainakin kuullut puhuttavan niistä. Harkitsetko musiikin suoratoistopalvelun tilaamista tai haluatko kenties vaihtaa nykyisestä palvelusta toiseen? Lue arvostelumme ja tee valintasi!

Testissä musiikin suoratoistopalvelut

Spotify

Kenties listan tunnetuin musiikin suoratoistopalvelu Spotify on suosittu miljoonien käyttäjien keskuudessa ympäri maailmaa, eikä syyttä, sillä sovelluksen käyttö on todella helppoa ja sisäänrakennettu tekoäly auttaa kuuntelijaa löytämään omien mieltymysten pohjalta uusia artisteja ja kappaleita. Lisäksi sovellus sisältää runsaasti valmiiksi luotuja soittolistoja ja suoratoistoradion.

Vaikka Spotify on hieman nostanut hintojaan, se tarjoaa edelleen esimerkiksi opiskelijoille ja perheille (useampi käyttäjä samalla tilillä) tilauksen varsin kilpailukykyiseen hintaan. Pientä miinusta Spotifylle siitä, että se ei maksa muiden suoratoistopalveluiden tapaan tarpeeksi korkeaa korvausta artisteille. Loppuarvosana Spotifylle on 8.5/10.

Apple Music

Applen Apple Music -suoratoistopalvelu on suosittu erityisesti Apple-laitteiden käyttäjien keskuudessa, vaikka sitä on mahdollista käyttää myös Android-laitteilla. Suoratoistopalvelu tarjoaa erittäin monipuolisen musiikkikirjaston sekä Spotifyn kaltaisen tekoälyn, joka pyrkii luomaan kuuntelijan musiikkimaun pohjalta uusia soittolistoja.

iPhonen käyttäjille Apple Music on äärimmäisen mutkaton käyttää, Android-käyttäjä saa totutella ulkoasuun hetken aikaa, mutta vaikeaa se ei ole. Sovellusta saa kokeilla ilmaiseksi jopa 3 kuukauden ajan! Loppuarvosana Apple Musicille myös 9/10.

Tidal

Tidal on Apple Music- ja Spotify-palvelusta poiketen suunnattu enemmän musiikin hifistelijöille, jotka arvostavat musiikin suoratoistopalvelussa ennen kaikkea huippulaadukasta äänenlaatua.

Palvelusta on saatavilla normaali- ja perhetilauksen lisäksi myös hifi-tilaus sekä hifi-perhetilaus, jotka soveltuvat parhaiten niille kuuntelijoille, jotka ovat valmiita maksamaan markkinoiden parhaasta äänenlaadusta hieman ekstraa.

Sovellus sisältää runsaasti myös musiikkivideoita ja valmiiksi luotuja soittolistoja, joita ovat olleet kehittämässä niin artistit kuin muut musiikkialan ammattilaiset. Lisäksi Tidal maksaa artisteille huomattavasti enemmän korvauksia kuin esimerkiksi Spotify tai Apple Music. Palvelua voi kokeilla 30 päivän ajan ilmaiseksi. Loppuarvosana Tidalille 9.5/10.

Deezer

Helppokäyttöinen Deezer tarjoaa räätälöityjä musiikkielämyksiä kaikenlaisille kuuntelijoille. Muiden suoratoistopalveluiden tapaan Deezer pyrkii luomaan kuuntelijalle uudenlaisia soittolistoja kuuntelijan aikaisemmin toistettujen kappaleiden ja artistien pohjalta.

Plussaa ilmaistilauksesta ja huikeasta 3 kuukauden ilmaisesta kokeilujaksosta. Lisäksi Deezeristä on saatavilla Tidalin tapaan erillinen hifi-tilaus, jonka ansiosta kuuntelijat pääsevät nauttimaan erinomaisesta äänentoistosta. Loppuarvosana Deezerille 9/10.

Marcia Gutierrez

Related Posts

Terveydenhoitopalvelut verkossa korona-aikana

Comments Off on Terveydenhoitopalvelut verkossa korona-aikana

Create AccountLog In Your Account