Kilahtiko sähköpostiin ilmoitus sähkösopimuksesi kallistumisesta?

Uutisista huolimatta moni suomalainen ei varmasti osannut odottaa sähköpostia sähkönmyyjältä oman sähkösopimuksen kallistumisesta, jos vaikkapa omassa sähkösopimuksessa sähkön hinta on ollut esimerkiksi kiinteä pakettihinta.

Sähkösopimuksen pientä pränttiä ei välttämättä ole muistettu lukea, sillä sähkönmyyjällä on oikeus korottaa kaikkien toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten kiinteitä hintoja kuukauden varoitusajalla.

Sähkösopimukset kallistuvat – mikä avuksi?

Sana “kiinteä” ei siis takaa sitä, että sähkön hinta tulisi pysymään samana koko sopimuskauden ajan. Se viittaakin tämäntyyppisissä sähkösopimuksissa siihen, että hinta on kiinteä kulutuksesta huolimatta (sopimuksen ylimenevää kulutusta lukuun ottamatta).

Mikään ei kuitenkaan estä sähkönmyyjää nostamasta sähkön hintaa, sillä sähkösopimuksessa sähkön hinta on edelleen kiinteä, mutta tällä kertaa vain tavallista korkeampi.

Saitko sähköpostissa ilmoituksen sähkösopimuksessasi olevan sähkön hinnan kallistumisesta? Sähkön hinta on pysynyt korkealla jo pitemmän aikaa, joten edullista sähkösopimusta on nykypäivänä enää vaikeaa löytää.

Tästä syystä monet sähkönmyyjät ovat nostaneet vuoden vaihteessa hintojaan ja kymmenet tuhannet suomalaiset ovat saaneet ikäviä uutisia sähkösopimustensa päivitettyihin hintoihin liittyen.

Monissa sähkösopimuksissa sähkön hinta on saattanut nousta keskimäärin jopa noin 25 prosentilla, mikä vastaa esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotitalon omistajalle jopa satojen eurojen lisäkuluja sähkölaskuun.

Jos muutokset omassa sähkösopimuksessa eivät miellytä, yksi toimiva keino säästää sähkösopimuksessa on sähkösopimuksen päivittäminen toiselle sähköyhtiölle. Tällöin sähkönmyyjien välillä kannattaa suorittaa sähkön hintavertailu, jonka avulla näet kaikkien kotimaisten sähkönmyyjien tarjonnan ja pystyt vertailemaan sähkösopimustarjouksia kätevästi keskenään.

Vaikka hinnat ovat nousseet vääjäämättä kaikilla sähkönmyyjillä, voit löytää sähkönvertailun avulla nykyistä sopimustasi edullisemman sopimuksen.

Monet sähkönmyyjät myyvät nykyisin myös sähkösopimustensa yhteydessä vaihtoturvaa, jonka ansiosta voit ottaa turvallisin mielin määräaikaisen sopimuksen, jossa sähkön hinta on toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta edullisempi, ja jonka turvin voit vaihtaa sähkösopimusta ilman lisäkustannuksia sopimuskauden aikana edullisempaan sähkösopimuksen, jos ja kun sähkön hinta alkaa taas laskea.

Marcia Gutierrez

Related Posts

Osuuspankin verkkopalvelut kyberhyökkäyksen kohteena

Comments Off on Osuuspankin verkkopalvelut kyberhyökkäyksen kohteena

Lainojen yhdistäminen vertailupalvelun kautta

Comments Off on Lainojen yhdistäminen vertailupalvelun kautta

Joustoluoton hakeminen mobiililaitteella

Comments Off on Joustoluoton hakeminen mobiililaitteella

Terveydenhoitopalvelut verkossa korona-aikana

Comments Off on Terveydenhoitopalvelut verkossa korona-aikana

Create AccountLog In Your Account